ANKARA / ÇANKAYA - Özyurt İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının104. yıldönümü okulumuz bahçesinde coşku ile kutlandı. Program, okul müdürümüz Tuncer AKTAŞ tarafından Atatürk büstüne çelenk konularak başladı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından  gösteri grupları hazırlamış oldukları gösterileri sundular. Törende çeşitli branş dallarında madalya alan öğrencilerimize, madalyaları okul müdürümüz tarfından takıldı.Emeği geçen tüm öğretmenlerimize,öğrencilerimize.velilerimize, çalışan personelimize ve güvenliğimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz 4/D sınıfı öğrencileri,öğretmenleri Tülay GÜNER koordinesinde uçurtma şenliği yaptılar.

Nis

Çankaya İlçe Milli Eğitim müdürümüz sayın Ayhan IŞIK "Çevre Kulübü ögrencileri ve öğretmenlerinin birlikte uygulamış olduğu proje kapsamında , Sera ve uygulama bahçemizi gezerek okulumuzu ziyaret etmiştir.

Nis

Cumhuriyetimizin 100. yılında "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası" dolayısı ile Özyurt İlkokulu olarak Anıtkabiri ziyaret ederek Atamıza minnet ve şükranlarımızı sunduk.Tören de okul müdürümüz Sayın Tuncer AKTAŞ okulumuz adına mozeleye çelenk koydu ve Anıtkabir özel deterini imzaladı.Töreni izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız.

Mrt

Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi Kütüphanesi, Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında okulumuz 3. Sınıf öğrencilerini ağırladı.  Çocuk Kitabı yazarları;

Sevda Müjgan, Fatma Yangın Ekşioğlu ve Sibel Unur Özdemir

öğrencilerle kitaplar üzerine söyleşi yaptılar ve sorularını yanıtladılar.

Aynı zamanda okulumuz 4-A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Nebahat Akgün koordinesinde hazırladıkları bir programla kütüphaneler haftasını  kutladılar..

Mrt

Her yıl 21- 26 Mart arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla 1-C ve 2-C sınıflarının hazırlamış olduğu program okulumuzda sunuldu.

Mrt

“Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.”

Mehmet Akif ERSOY

Mrt

01-07 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında,öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın farkındalığını arttırmak ve afetler karşında nasıl davranılmasını gerektiğini öğretmek amaçlı,tüm okullarla eş zamanlı olarak  tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Şbt

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı okullar arası "Aerobik Cimastik" kategorisinde yarışan, 3-E sınıfı öğrencisi Zeynep ORHAN ve 2-E sınıfı öğrencisi Doğa KOCAMAZ okulumuzu başarı ile temsil ederek il üçüncüsü olmuşlardır.Kendilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

3-D sınıfı öğrencileri yürüttükleri My Nature e-twining projesinde kalite etiketi almışlardır

Şbt

Okulumuz 3-D sınıf öğrencileri öğretmenleri Gülcan Cihangir eşliğinde Portraits art etwining projesini yürütmektedirler.

Şbt

3D sınıfı öğrencileri öğretmenleri Gülcan Cihangir eşliğinde Creative Math adlı E-twinnig projesi yürütmektedirler

Şbt

Çocuk ihmal ve istismarının psikolojik ve hukuki boyutu konularında, UCİM bünyesinde görev yapan Avukat İrem Kınıklıoğlu ve Psikolog Begümhan SEVEN tarafından okulumuzun çok amaçlı salonunda velilerimize seminer verildi.

Ara

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104.  yıl dönümü, Okulumuz 3-E sınıfının hazırlamış olduğu bir programla kutlandı.

Ara

Okulumuzda Dr Ülker YÜCEL ve Dr Nazan YARDIM tarafından velilerimize yönelik olarak "Meme Kanseri Farkındalığı ve  Erken Tanının Önemi"konulu eğitim verildi.Eğitime katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.